Despre campanie

afismicCampania Eroii Nu Mor Niciodată ’92 îşi doreşte să păstreze vie amintirea acelor români (şi nu numai) care şi-au câştigat cinstea de a deveni eroi în conflictul armat de pe Nistru din 1992. Perioadă tulbure şi grea în istoria Basarabiei, prinsă între dorinţa de expansiune a Uniunii Sovietice şi renaşterea simţământului naţional românesc al molovenilor.
Pe de o parte URSS avea armata a 14-a în sânul Molodovei, exercitând o constantă presiune în înăbuşirea oricărui sentiment pro românesc, cu speranţa că astfel poporul va da uitării cei peste 2000 de ani de fraternitate între românii de ambele părţi ale Prutului. Fraternitate dovedită atât din punct de vedere arheologic cât şi lingvistic, teritorial şi religios. Pe de altă parte, era mişcarea de rezistenţă a românilor: introducerea alfabetului chirilic, obţinerea limbii de stat şi obţinerea independenţei Republicii Moldova (Basarabia) şi menţinerea acesteia în aceleaşi graniţe teritoriale.
Promovarea şi susţinerea acestei campanii vizează în mod direct conştiinţa noastră, puterea moldovenilor de a-şi aminti şi de a-i cinsti pe aceşti martiri ai libertăţii care în 1992 au stat demni împotriva regimului communist al URSS. Am primit cu toţii o lecţie de viaţă de la ei, sfinţită de sânge nevinovat: nici un regim nu îţi poate lua dreptul la aflarea propriei identităţi şi nici un sistem nu te poate opri să lupţi pentru adevăr.
Acei oameni au luptat pentru neam. Pentru noi. Pentru ca noi să întelegem că trebuie să fim tari, să fim uniţi, să fim curajoşi, să nu plecăm capul. Să ne iubim ţara, să ne iubim mama. Să ne iubim strămoşii, să ne iubim limba, să ne iubim istoria.
Să iubim adevărul, să Îl iubim pe Dumnezeu.

Să nu fim, deci, indiferenţi !
Să nu uităm … să ne respectăm EROII.

Aşa să ne ajute Dumnezeu.

„Un popor care nu îşi cinsteşte cum se cuvine eroii şi oamenii de seamă, sau nu are demnitate naţională, este dispreţuit, iar în final devine sluga altor popoare”

Grupul de iniţiativă Spirit Românesc

Reclame

3 răspunsuri to “Despre campanie”

  1. gaby Says:

    SAlut as vrea sa intru si eu in aceasta campanie:) daca se poate imi lasati un mail multumesc

  2. veryearly Says:

    … tragic dar adevarat … destinul de a fi roman … sange, durere, lacrimi … sir ce se repeta la infinit …

  3. marian76_tgv@yahoo.com Says:

    BUNA ,MA NUMESC BIRZU D-TRU MARIAN, SI SUNT MINDRU CA SUNT ROMAN ,NATIONALISTSI NU INCELE DIN URMA IUBITOR DE NEAN SI TARA.DRAGII MEI PATRIOTI NU MAI TREBUIESA APLECAM SI SA APLECE URECHEA LA TOTI PAPAGALI ACESTIA CARE SE DAU MARI CA FACE SI DREGE IN POLITICA ROMANEASCA. DIN 1989 SI PINA IN PREZENT TOTI AU SPUS CA NE VA FI MAI BINE ,DAR DIN PACATE NE ESTE DIN CE IN CE MAI RAU SI NU NUMAI PTR. NOI CI PENTRU INCA 5-6 GENERATII DEALE NOASTRE DE AICI IN COLO. AS DORI DACA SE POATE SA FIU SI EU IN ECHIPA ACEASTA A DUMNEAVOASTRA NUMITA ,,EROII NU MOR NICIODATA”, VA L-AS NUMARUL MEU DE TELEFON:0728322146,SAU Email:marian76_tgv@yahoo. com. DUMNEZEU SA NE AJUTE SA SCAPAP DE ASA ZIZI POLITICENI DEMOCRATI CACI ACESTIA AU FOST SI PANA IN „89 . CU RESPECT BIRZU D-TRU MARIAN.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: