Plan-scenariu al activităţilor dedicate comemorării a XVIII-a de la începutul războiului de pe Nistru – 2 martie 1992

01.03.2010
19:45-20:30

Organizarea şi desfăşurarea unei dispute televizate la „M-1” cu genericul „XVIII ani de la declanşarea războiului de pe Nistru. Cronologia evenimentelor”. Regizorul emisiunii – M. Chetruş.
02.03.2010
07:30- 10:00

Deplasarea delegaţiilor oficiale din localităţile ţării spre mun. Chişinău şi întrunirea lor în Piaţa Marei Adunări Naţionale.
10:00-10:30
Însoţirea transportului de pasageri sosit din localităţile ţării şi parcarea lui la Complexul memorial „Eternitate”.
08:00-08:45
Organizarea şi desfăşurarea în instituţiile medii şi superioare de învăţămînt din ţară a lecţiilor de educaţie patriotică şi de comemorare a eroilor căzuţi în războiul de pe Nistru cu păstrarea unui minut de reculegere în memoria lor.
08:30 – 09:15
Servicii divine de comemorare a eroilor căzuţi pentru integritatea şi suveranitatea Republicii Moldova organizate în Catedralele şi bisericile din ţară.
MAI va asigura menţinerea ordinii publice în adiacentele lăcaşelor sfinte unde se vor desfăşura serviciile divine.
10:00-10:40
Serviciul divin în Piaţa Marii Adunări Naţionale.
Cancelaria de Stat şi Primăria mun. Chişinău va asigura un autocar cu amplificare pentru sonorizarea serviciului divin din cadrul Pieţii Marii Adunări Naţionale, iar Ministerul Apărării va instala o masă cu recuzita necesară pentru desfăşurarea serviciului divin.
10:40- 10:50
Încolonarea participanţilor pentru depunerea florilor la monumentul lui Ştefan cel Mare.
11:00-11:10
Depunerea de flori la monumentul „Ştefan cel Mare”
Ministerul Apărării va instala santinele la monumentul lui Ştefan cel Mare, iar Ministerul Afacerilor Interne va asigura participarea orchestrei – model care va intona muzica funebră „Adajio”.
11:10-11:50
Marşul de comemorare pe traseul: Piaţa Marei Adunări Naţionale – bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt – str. Ismail – str. Pan Halippa – Complexul memorial „Eternitate”.
Ministerul Afacerilor Interne va asigura securitatea la trafic şi ordinea publică.
11:50-11:55
Încolonarea participanţilor pentru desfăşurarea mitingului comemorativ în memoria eroilor căzuţi pentru apărarea integrităţii şi suveranităţii Republicii Moldova la monumentul „Maica îndurerată” din cadrul Complexului memorial „Eternitate” în memoria eroilor căzuţi pentru apărarea integrităţii şi suveranităţii Republicii Moldova.
Santinelele vor fi instalate de către Ministerul Apărării şi Ministerul Afacerilor Interne;
11:55-12:00
Sosirea Conducerii de vîrf a Republicii Moldova la Complexul memorial „Eternitate”, deplasarea spre platoul monumentului.
Orchestra Prezidenţială intonează semnalele „Fanfare – Ascultaţi toţi”.
Conducerea de vîrf este întîmpinată de către Ministrul Afacerilor Interne şi Ministrul Apărării, care se ridică pe platoul monumentului împreună cu conducerea Uniunilor veteranilor de război.
12:00-12:30
Desfăşurarea mitingului de comemorare a eroilor căzuţi pentru integritatea teritorială şi suveranitatea Republicii Moldova şi depunerea de flori la monumentul „Maica îndurerată”, conform unui plan-scenariu separat.
Ministerul Culturii va asigura un autobus cu amplificare pentru sonorizarea mitingului din cadrul Complexului memorial „Eternitate”.
Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării vor instala santinele la monumentul „Maica îndurerată”
12:35-13:15
Deplasarea veteranilor războiului sosiţi din raioanele republicii la masa de pomenire republicană.
12:35-13:15
Deplasarea veteranilor războiului din mun. Chişinău la Cimitirul „Sf. Lazăr” din str. Doina şi la mesele de pomenire organizate în sectoarele mun. Chişinău.
Primăria mun.Chişinău va asigura deplasarea veteranilor războiului pînă la punctele stabilite şi în coordonare cu Preturile sectoarelor mun. Chişinău vor organiza mese de pomenire conform calculelor preventive.
Ministerul Afacerilor Interne va însoţi transportul veteranilor războiului din stînga Nistrului pînă la punctele stabilite.
12:35 – 13:00
Depunerea de flori la mormintele colaboratorilor căzuţi la datorie din Cimitirul „Central”, str. Armenească de către Conducerea MAI, MA şi Preşedinţii Uniunilor veteranilor de război.
Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării vor instala santinelele respective la mormintele colaboratorilor căzuţi pe cîmpul de luptă conform numărului şi calcului preconizat.
13:00 – 13:05
Deplasarea Conducerii MAI, MA şi a Preşedinţilor Uniunilor veteranilor spre Monumentul colaboratorilor organelor afacerilor interne căzuţi la datorie din Parcul „Valea Morilor”.
MAI va instala santinele pe lîngă monument şi va asigura participarea orchestrei – model la depunerea de flori.
13:05 – 13:15
Ceremonia depunerii de flori la Monumentul colaboratorilor organelor afacerilor interne căzuţi la datorie din Parcul „Valea Morilor”.
13:15 – 13:25
Deplasarea participanţilor spre masa de pomenire republicană.
13:30
Desfăşurarea Acatistului şi sfinţirea mesei de pomenire pentru veteranii războiului din stînga conform unui plan-scenariu separat.

Notă: Planul – scenariu a fost coordonat cu reprezentanţii Ministerului Apărării şi preşedinţii Asociaţiilor obşteşti a veteranilor războiului de pe Nistru în cadrul şedinţei de lucru din 05.02.2010 desfăşurată în incinta Ministerului Afacerilor Interne.

sursa: www.info-prim.md

Reclame

Un răspuns to “Plan-scenariu al activităţilor dedicate comemorării a XVIII-a de la începutul războiului de pe Nistru – 2 martie 1992”

  1. Oleg Says:

    tîmpenie totală să comemorezi războiul transnistrian la complexul ridicat armatei contra căreia s-a luptat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: