386 de porumbei vor fi lansaţi în memoria celor care au murit în războiul de pe Nistru

La 27 februarie, în incinta Casei Armatei din Chişinău, va avea loc un concert festiv cu genericul „Porumbelul – simbolul Păcii”, desfăşurat în memoria celor care au murit în timpul conflictului armat de pe Nistru din 1992. Preşedintele Uniunii Naţionale a Veteranilor Războiului pentru Independenţă, Eduard Maican, a declarat că este un eveniment organizat în premieră.

Festivalul va începe cu un moment de reculegere, după care va urma spectacolul literar-muzical „Eterna Pace – mesaj pe aripi de dor”. La serbare vor participa elevi ai liceului „George Meniuc” şi ai Institutului Militar „Alexandru cel Bun”, care vor interpreta piese pe versuri de Grigore Vieru şi vor recita poezii. Un sobor de preoţi de la Mitropolia Moldovei va binecuvânta expoziţia de porumbei, vernisată de Asociaţia columbofililor din Moldova.

În aceeaşi zi, veteranii vor primi şi ajutoare financiare. „Am strâns mână de la mână pentru a face o binefacere, pentru a ajuta câţiva veterani. De asemenea, au fost adunaţi bani pentru pentru construirea a trei gospodării de întreţinere a porumbeilor în orfelinatele din republică”, a mai spus preşedintele Uniunii Naţionale a Veteranilor Războiului pentru Independenţă.
Festivitatea se va încheia cu depuneri de flori la Muzeul militar al Ministerului Apărării, din scuarul Casei Armatei, şi cu lansarea a 386 de porumbei în memoria persoanelor care şi-au pierdut viaţa în conflictul de pe Nistru.

sursa: www.info-prim.md

Reclame

Un răspuns to “386 de porumbei vor fi lansaţi în memoria celor care au murit în războiul de pe Nistru”

  1. Alexa Says:

    Maican este tradatorul tuturor veteranilor de razboi inclusiv si a familiilor celor decedati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: